Nigeriaanse suya

Advertentie
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook (in stukjes)
- 2 cm gember (fijngesneden)
- 100 g pinda's (gepelde)
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 400 g kipfilet (in blokjes van 2 cm)
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui (in flinterdunne ringen)
Keukenspullen
- satéstokjes
- vijzel
- grillpan
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda's en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 minuten op hoog vuur rondom gaar. Serveer het vlees met de uiringen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g