bewaar
Nigeriaanse suya
Nigeriaanse suya
bewaar

Nigeriaanse suya

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

2 cm

gember

100 g

pinda's

½ theelepel

cayennepeper

1 theelepel

paprikapoeder

400 g

kipfilet

2 eetlepels

olie

1

rode ui

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • vijzel

  • grillpan

  • barbecue

Aan de slag

Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda's en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 minuten op hoog vuur rondom gaar. Serveer het vlees met de uiringen.