bewaar
Sateetjes in drie smaken
Sateetjes in drie smaken
bewaar

Sateetjes in drie smaken

35 min. bereiden
1 uur wachten
48waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1 theelepel

gemalen komijn

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

1 teentje

knoflook

1

rode peper

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

2 eetlepels

Thaise vissaus

2

limoenen

4 eetlepels

olie

200 g

kipfilet

200 g

varkenshaas

200 g

biefstuk

50 g

pinda's

1 pot

satésaus

200 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

1

In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.

2

Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.