bewaar
Sardines in koriander-chilimix
Sardines in koriander-chilimix
bewaar

Sardines in koriander-chilimix

10 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

6 porties

½

citroen

1

rode peper

2 eetlepels

ketoembar

1 eetlepel

karwijzaad

2 teentjes

knoflook

2 blikjes

sardines in olie

2 eetlepels

verse koriander

Aan de slag

Citroen in dunne plakjes snijden en plakjes in vieren snijden. Peper wassen, schoonmaken en helft van zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. In droge koekenpan ketoembar en karwijzaad ca. 1 minuut roosteren. Peperstukjes erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 20 seconden al omscheppend meeroosteren. Sardines uit olie nemen en door warm kruidenmengsel wentelen. Stukjes citroen en verse koriander erover verdelen. (Eventueel serveren op crackers of in kleine slablaadjes.)