Sardines in Spaanse marinade

Advertentie
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels wiite wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 3 kruidnagels
- 1 blikje sardines in olie (ca. 120 g)
- 2 eetlepels wortelsalade (pot)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knoflook pellen en fijnhakken. Azijn met 3 eetlepels water aan de kook brengen. Knoflook, laurier, tijm en kruidnagels aan azijn toevoegen. Ca. 5 minuten onafgedekt zachtjes laten koken. Intussen sardines met keukenpapier droogdeppen en op schaaltje leggen. Marinade erover schenken. Wortelsalade erop scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten marineren. Ca. 1/2 uur voor serveren uit koelkast halen. Lekker op sneetje geroosterd brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 25 kcal
- eiwit 2 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g