bewaar
Koriander-gehaktballetjes
Koriander-gehaktballetjes
bewaar

Koriander-gehaktballetjes

25 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

10 personen

50 g

couscous

15

verse koriander

250 g

kalfsgehakt

1

middelgroot ei

1 tl

paprikapoeder

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

15 g

verse koriander

2 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom en voeg 4 el koud water toe. Laat 5 min. staan. Snijd de verse koriander grof. Voeg het gehakt, ei, paprikapoeder, de gemalen koriander en de helft van de verse koriander aan de couscous toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het mengsel 2 min. Vorm er met vochtige handen 10 balletjes van.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met de rest van de verse koriander. Serveer warm of koud. Lekker met een dip van 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 fijngesneden teen knoflook.

tip

serveertipServeer warm of koud. Lekker met een dip van 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 fijngesneden teen knoflook.

Hoe moet je balletjes rollen?

Instructievideo - 01:04 min.