bewaar
Kruidige hummus
Kruidige hummus
bewaar

Kruidige hummus

Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.

10 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

8 personen

5 el

sesamzaad

2 tenen

knoflook

200 g

kikkererwten in blik

1 el

Griekse yoghurt

2 el

olijfolie extra vierge

3 el

citroensap

1 mespunt

kristalsuiker

1 mespunt

cayennepeper

1 mespunt

paprikapoeder

2 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.

2

Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.

3

Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.

combinatietip Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.

Hummus

Instructievideo - 02:01 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.