bewaar
Hummus met pittige kruidenolie
Hummus met pittige kruidenolie
bewaar

Hummus met pittige kruidenolie

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

15 min. bereiden
redelijk pittig
2waarderingen

Ingrediënten

400 g

kikkererwten in blik

2 el

Bio Today witte tahin

½ teen

knoflook

2 el

citroensap

80 ml

zonnebloemolie

10 g

verse platte peterselie

7½ g

verse munt

50 g

kappertjes

1

verse rode peper

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • staafmixer

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.

2

Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.