Hum­mus met pit­ti­ge krui­den­olie

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

(2) waardeer
midden-oosters bijgerecht De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.
  2. Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hummus met pittige kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus met pit­ti­ge krui­den­olie

1
1
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 el Bio Today witte tahin
  • ½ teen knoflook

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort.

2
2
  • 2 el citroensap
  • 50 ml zonnebloemolie

Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje toe.

3
3
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 10 g verse platte peterselie
  • 7½ g verse munt
  • 50 g kappertjes

Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker.

4
4

Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.

5
5
  • 1 verse rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

6
6

Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.