bewaar
Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise
Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise
bewaar

Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

20 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

12 porties

500 g

kipfilet

zout

1 eetlepel

olie

1 theelepel

komijn

2 theelepels

pikante paprikapoeder

2 theelepels

gedroogde tijm

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

droge sherry

4 eetlepels

mayonaise

Aan de slag

Kipfilet in kleine blokjes snijden. Kipstukjes rondom bestrooien met zout. In pan olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan scheppen en in pan achtergebleven bakvet eruit schenken (wordt niet meer gebruikt). Kip in pan terug doen. Sherry erbij schenken. 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn, paprikapoeder en tijm erover strooien en kip omscheppen. Pan op vuur terug zetten en kip afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Intussen mayonaise in schaaltje scheppen. Andere teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Kip uit pan op schaal scheppen. Met knoflookmayonaise serveren.