bewaar
Gekruide chickenwings
Gekruide chickenwings
bewaar

Gekruide chickenwings

Ben jij Team Kluiven? Ga voor deze kippetjes uit de oven in een gekruid jasje.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
zeer pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

salade-ui

5 tenen

knoflook

3 tl

gedroogde tijm

5 tl

pimentkorrels

3 el

donkere basterdsuiker

3 tl

hot peppersauce

75 ml

appelciderazijn

4 el

zonnebloemolie

2 tl

zout

1½ kg

AH scharrel kippenvleugels

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • bakpapier

Ben jij Team Kluiven? Ga voor deze kippetjes uit de oven in een gekruid jasje.

Aan de slag

1

Snijd de salade-uitjes in stukken. Doe de ui, knoflook, tijm en het piment in de hakmolen van de staafmixer en maal 1 min. Voeg de suiker, pepper sauce, azijn, olie en het zout toe en maal nog 1 min. tot een marinade.

2

Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Haal de laatste 30 min. uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

3

Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Serveer warm of op kamertemperatuur.

bereidingstipJe kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het bakken op kamer- temperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in het midden van de oven op 150 oC.

Spicy chickenwings

Instructievideo - 02:00 min.