bewaar
Haringsushi
Haringsushi
bewaar

Haringsushi

40 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

125 g

sushi rijst

1½ el

rijstazijn

1 tl

suiker

1 mespunt

zeezout

2

Hollandse Nieuwe haring

1 tl

geraspte mierikswortel

1 el

mayonaise

2 takjes

peterselie

Aan de slag

1

Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.

2

Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant.

3

Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakjes. Roer de mierikswortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Verdeel de rijst in 16 porties en vorm elke portie tot ovaal. Druk op elk bolletje rijst een plakje haring met de mayonaisekant naar beneden. Leg de sushi met de haring naar boven op een schaal. Leg op elke sushi een plukje peterselie.

tip

Sushi maken

Instructievideo - 10:21 min.