bewaar
Haring met rodebietpesto
Haring met rodebietpesto
bewaar

Haring met rodebietpesto

10 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

18 porties

2 el

pijnboompitten

200 g

gekookte bieten

1

rode ui

1 el

balsamicoazijn

2 el

mayonaise

1 schaal

Hollandse Nieuwe haring

½ bakje

bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe ze in de keukenmachine. Voeg de bietjes, ui, azijn en mayonaise toe en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de haringen in stukken van 4 cm en leg op een schaal. Snijd de bieslook in stukken van ca. 4 cm. Schep op elk stukje haring wat pesto. Garneer met bieslook.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.