Ingrediënten
18 porties
2 el
pijnboompitten
200 g
gekookte bieten
1
rode ui
1 el
balsamicoazijn
2 el
mayonaise
1 schaal
Hollandse Nieuwe haring
½ bakje
bieslook
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe ze in de keukenmachine. Voeg de bietjes, ui, azijn en mayonaise toe en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de haringen in stukken van 4 cm en leg op een schaal. Snijd de bieslook in stukken van ca. 4 cm. Schep op elk stukje haring wat pesto. Garneer met bieslook.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Haring met rodebietpesto

18 porties
45 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe ze in de keukenmachine. Voeg de bietjes, ui, azijn en mayonaise toe en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de haringen in stukken van 4 cm en leg op een schaal. Snijd de bieslook in stukken van ca. 4 cm. Schep op elk stukje haring wat pesto. Garneer met bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 personen)2 el pijnboompitten
200 g gekookte bieten
1 rode ui
1 el balsamicoazijn
2 el mayonaise
1 schaal Hollandse Nieuwe haring
½ bakje bieslook
Dit heb je nodig
keukenmachine