bewaar
Haring-komkommertartaar
Haring-komkommertartaar
bewaar

Haring-komkommertartaar

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Hollandse nieuwe haring

4 kleine

zoetzure augurken

½

komkommer

1 el

mayonaise

1 el

crème fraîche

1

kropsla

Aan de slag

1

Snijd de haringen en augurken in blokjes van een 1/2 cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 1/2 cm.

2

Meng de haring met de uitjes uit de verpakking, de augurk, komkommer, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Neem 4 mooie bladeren uit het hart van de krop, verdeel over 4 borden en schep de haringtartaar erin. Lekker met wat fijngesneden bieslook.

algemeenMaak van de rest van de sla en komkommer een Hollandse salade met een gekookt ei, fijngesneden ui en slasaus.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Haring-komkommertartaar

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig