bewaar
Haring in tomaten-madeirasaus op brood
Haring in tomaten-madeirasaus op brood
bewaar

Haring in tomaten-madeirasaus op brood

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotjes

4

zoetzure augurken

100 g

groene olijven zonder pit

2 potten

Haring in Tomaten-madeirasaus

1

meergranenstokbrood

1

komkommer

2 theelepels

gedroogde dille

5 eetlepels

knoflooksaus

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Augurken in plakjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Sjalot, augurk, olijven en haring met saus mengen. Tot gebruik in koelkast zetten. Stokbrood in 4 stukken snijden. Elk stuk in lengte halveren. Stukken brood roosteren onder grill. Intussen komkommer wassen en in plakjes schaven. Komkommer mengen met dille en knoflooksaus en op smaak brengen met zout. Salade over vier borden verdelen. Stokbrood ernaast leggen. Haringmengsel over brood verdelen. Direct serveren.