bewaar
Olijventapenade op stokbrood
Olijventapenade op stokbrood
bewaar

Olijventapenade op stokbrood

10 min. bereiden
8 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

stokbrood

1 bakje

verse Italiaanse kruiden

1 potje

groene olijven

5 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • blender, staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ris de blaadjes van de tijm (donkergroene takjes met kleine blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix en doe ze samen met de olijven en pijnboompitten in de blender of keukenmachine. Het kan ook met een staafmixer. Schenk de olie erbij en pureer tot een gladde tapenade. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en besmeer met de tapenade.

tip

algemeenGeen verse tijm? Gebruik 1 tl gedroogde tijm (potje 15 g).