Vegan stokbroodje kruiden'boter'
Of je nu gaat borrelen of barbecueën vanavond: een stokbroodje kruidenboter scoort altijd goed. Deze vegan variant maak je met bieslook, peterselie en zeezoutvlokken.
Ingrediënten
2 porties
125 g
ongezouten plantenmargarine
1½ tl
gedroogde bieslook
1½ tl
gedroogde peterselie
1 tl
uienpoeder
1½ tl
knoflookpoeder
½ tl
zeezoutvlokken
2
afbak Franse baguettes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier
Aan de slag
Haal de margarine 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Doe de bieslook, peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, zeezoutvlokken, plantenmargarine en peper in het hakmolentje en maal tot een gladde kruidenboter.
Maak 9 schuine sneetjes in de baguettes, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
Vegan stokbroodje kruiden'boter'
Of je nu gaat borrelen of barbecueën vanavond: een stokbroodje kruidenboter scoort altijd goed. Deze vegan variant maak je met bieslook, peterselie en zeezoutvlokken.

bijgerecht
null porties
830 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Haal de margarine 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Doe de bieslook, peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, zeezoutvlokken, plantenmargarine en peper in het hakmolentje en maal tot een gladde kruidenboter.
Maak 9 schuine sneetjes in de baguettes, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
bereidingstip:Je kunt de kruidenboter 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een hersluitbaar bakje in de koelkast en haal 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
bewaartip:Niet alle baguettes nodig? Rol een gevulde baguette in bakpapier en bewaar tot 2 weken in de vriezer.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)125 g ongezouten plantenmargarine
1½ tl gedroogde bieslook
1½ tl gedroogde peterselie
1 tl uienpoeder
1½ tl knoflookpoeder
½ tl zeezoutvlokken
2 afbak Franse baguettes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier