Ingrediënten
16 personen
1
gekookte biet
2 eetlepels
kruidenazijn
versgemalen peper
½
komkommer
4
Hollandse Nieuwe haringen
3 el
zure room
1½ tl
geraspte mierikswortel
6 sprietjes
bieslook
zout
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
Aan de slag
Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.
Hollandse haringspies met mierikswortelroom

null personen
40 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)1 gekookte biet
2 eetlepels kruidenazijn
0 versgemalen peper
½ komkommer
4 Hollandse Nieuwe haringen
3 el zure room
1½ tl geraspte mierikswortel
6 sprietjes bieslook
0 zout
Dit heb je nodig
cocktailprikkers