Hu­za­ren­sa­la­de met biet­jes en ha­ring

(31) waardeer
hollands bijgerecht 8 personen
3 31

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm doorsnede ca. 22 cm

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken. In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper. Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten. Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen. Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal. Laag bedekken met plakjes biet. Rest van huzarensalade erover uitstrijken. Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden. Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen. Rest van dille en bieslook erover strooien. Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.

Tip:

Oppassen voor kleur: Maak deze huzarensalade niet al te lang van tevoren, niet langer dan 2 uur voor het serveren. Als de huzarensalade langer staat, gaan de bietjes kleur afgeven aan de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.