bewaar
Triangelbroodje met roomham
Triangelbroodje met roomham
bewaar

Triangelbroodje met roomham

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

1 kleine

venkelknol

½ eetlepel

citroensap

1 eetlepel

olijfolie extra vierge

4

meergranen triangelbroodjes

4 eetlepels

mayonaise

75 g

rucolasla

100 g

gebraden roomham

Aan de slag

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in 6 partjes. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in vieren. Schaaf de venkel (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Meng de venkelreepjes met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met mayonaise. Verdeel de rucola, roomham, venkel en partjes ei over de onderkanten en leg de boven kanten van de broodjes erop.

algemeenBesprenkel de broodhelften met olijfolie in plaats van ze te besmeren met mayonaise.