bewaar
Salade met geroosterde venkel en roquefort
Salade met geroosterde venkel en roquefort
bewaar

Salade met geroosterde venkel en roquefort

15 min. bereiden
8 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

1

venkelknol

1 takje

rozemarijn

50 g

walnoten

grof zeezout

citroenpeper

2 eetlepels

citroensap

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 zak

eikenbladslamelange

100 g

roquefort

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden. In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen. Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien. Helft van citroensap en 2 el olie erover sprenkelen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 min. beetgaar roosteren. Af en toe omscheppen. Venkel laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van citroensap met 2 el olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen. Venkel en walnoten erover verdelen. Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen. Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.

tip

algemeenVan dit gerecht is makkelijk een hoofdgerecht te maken door 'm rijker te maken. Rooster dan met de venkel ook 100 gram groene aspergetips of haricots verts mee en neem wat meer roquefort.