bewaar
Torentje van geitenkaas en salade
Torentje van geitenkaas en salade
bewaar

Torentje van geitenkaas en salade

1 uur 15 min. bereiden
2 uur wachten
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

filobladerdeeg

2

eierdooiers

1 zakje

verse bieslook

grof zeezout

50 g

walnoten

200 g

zachte honing-geitenkaas

witte peper

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

½ eetlepel

ciderazijn

1 zak

rucola slamelange

1

appel

2 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • 1 grote of 2 kleine bakplaten

Aan de slag

1

filodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. filodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen filodeeg en aandrukken. Bovenkant filodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.

2

Bakplaat in midden van oven schuiven en filodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. filochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

3

Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.

4

Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van filochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond filotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.