bewaar
Appelsalade met walnoot en pecorino
Appelsalade met walnoot en pecorino
bewaar

Appelsalade met walnoot en pecorino

15 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

50 g

walnoten

1 mespunt

zeezout

2

appels

1 theelepel

witte-wijnazijn

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 zak

rucola slamelange

50 g

pecorino (kaas)

Aan de slag

Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met antiaanbaklaag tot ze sterk beginnen te geuren. Bestrooi ze met het zeezout en laat ze even afkoelen. Boen de appels schoon en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Schep de appelschijfjes om met de azijn, de olie, (versgemalen) peper en zeezout naar smaak. Verdeel de rucolasla melange over 4 borden en verdeel de appelschijfjes erover. Bestrooi de salade met de walnoten. Schaaf met de kaasschaaf dunne krullen van de pecorino. Verdeel ze over de salade. Lekker met geroosterd notenbrood.

tip

algemeenEen lekker alternatief voor wijnazijn om deze sla mee aan te maken is appelazijn.