bewaar
Geroosterde fruits de mer
Geroosterde fruits de mer
bewaar

Geroosterde fruits de mer

15 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

reuzengarnalen

1 kg

verse mosselen

200 g

zeewolffilet

1½

citroen

250 g

cherry trostomaten

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

grof zeezout

citroenpeper

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten, weggooien. Zeewolffilet in stukken snijden. Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen. Ovengrill voorverwarmen. Braadslede met wat olie bestrijken. Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen. Halve citroen erboven uitknijpen. Met zeezout en citroenpeper bestrooien. Knoflook boven kommetje uitpersen. Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren. Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 min. roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan. Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).