bewaar
Flensjes met kersen
Flensjes met kersen
bewaar

Flensjes met kersen

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

bloem

2

eieren

150 ml

melk

3 eetlepels

zonnebloemolie

100 g

mascarpone

2 zakjes

vanillesuiker

½

citroen

100 g

kersen

Dit heb je nodig

  • kersenontpitter

Aan de slag

Kook de ontpitte kersen 2 minuten met 1 zakje vanillesuiker en 50 ml water. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de melk en de helft van de olie. Doe bloem met een theelepel zout in een andere kom en maak in het midden een kuiltje, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer het tot een glad beslag. Schenk al roerend de rest van het eimengsel erbij tot de klontjes verdwenen zijn. Verhit 1 tl olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel een grote lepel beslag over de koekenpan. Bak het flensje tot de bovenkant droog wordt en keer het om, zodat de andere kant bruint. Herhaal dit. Schep de mascarpone om met de rest van vanillesuiker en het citroensap. Leg op elk flensje de mascarpone en de kersen.