bewaar
Wentelteefjes met kersen-limoenjam
Wentelteefjes met kersen-limoenjam
bewaar

Wentelteefjes met kersen-limoenjam

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

limoen

500 g

verse kersen

200 g

geleisuiker

1

ei

200 ml

melk

1 zakje

vanillesuiker

4 sneetjes

wit-casinobrood

50 g

boter

Aan de slag

Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 el limoensap op matig vuur aan de kook brengen. Jam 4-5 min. goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen. Jam over vier kleine glaasjes verdelen. In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker. Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden. In grote koekenpan helft van boter verhitten. Helft van brooddriehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel in koekenpan leggen. Wentelteefjes in 2 min. per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren. Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast serveren.

algemeenBestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker.