bewaar
In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone
In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone
bewaar

In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse kersen

4 eetlepels

rode port

4 eetlepels

fijne kristalsuiker

1 zakje

gepelde pistachenoten

1

citroen

1

limoen

125 ml

slagroom

½ bakje

mascarpone

Aan de slag

Kersen marineren in port en 2 el suiker. In droge koekenpan pistachenootjes licht roosteren. Laten afkoelen en nootjes fijnhakken. Citroen en limoen schoonboenen en schillen raspen. Limoen uitpersen. In kom slagroom opkloppen met 2 el suiker. Mascarpone losroeren met rasp en limoensap. Slagroom erdoor mengen en eventueel extra suiker toevoegen. Kersen met port over vier coupes verdelen. Mascarpone erop scheppen en pistachenootjes erover strooien.