bewaar
Aardappel-broccolisoep met geitenkaas
Aardappel-broccolisoep met geitenkaas
bewaar

Aardappel-broccolisoep met geitenkaas

Weer eens wat anders met broccoli: soep vol groenten en gecombineerd met geitenkaas.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
10 min. wachten
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

aardappelen

800 g

broccoli

1

prei

1

ui

25 g

ongezouten roomboter

1 pot

basis voor groentesoep

1

meergranen stokbrood

150 g

geraspte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Weer eens wat anders met broccoli: soep vol groenten en gecombineerd met geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en de steel in stukjes.

2

Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en prei 2 min. zachtjes.

3

Voeg de basis voor groentesoep en 1.5 liter water aan de groenten toe. Voeg de broccoli en aardappelen toe en laat 10 min. zachtjes koken ze gaar zijn.

4

Snijd ondertussen het brood in sneetjes en leg op een bakplaat, verdeel de kaas erover en bak ca. 7 min. in de oven.

5

Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met het brood.