bewaar
Spiesjes met eendenborst
Spiesjes met eendenborst
bewaar

Spiesjes met eendenborst

30 min. bereiden
1 uur wachten
26waarderingen

Ingrediënten

6 personen

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

3 eetlepels

honing

3 eetlepels

balsamicoazijn

2

eendenborstfilets

3

bosuitjes

3 eetlepels

sinaasappelmarmelade

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Snijd de bosuitjes in de lengte door.

2

Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan 6 satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spiesjes met eendenborst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig