bewaar
Spiesjes met eendenborst
Spiesjes met eendenborst
bewaar

Spiesjes met eendenborst

30 min. bereiden
1 uur wachten
26waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

3 eetlepels

honing

3 eetlepels

balsamicoazijn

2

eendenborstfilets

3

bosuitjes

3 eetlepels

sinaasappelmarmelade

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Snijd de bosuitjes in de lengte door.

2

Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan 6 satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.