Eendenborst met Chinese kruiden
bewaar
bewaar

Eendenborst met Chinese kruiden

35 min. bereiden
1 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Vetkant van eendenborsten in ruitpatroon tot bijna op vlees insnijden. Eendenborsten naast elkaar in lage schaal leggen. In kommetje marmelade, olie, azijn en vijfkruidenpoeder tot dikke pasta roeren. Eendenborsten aan beide kanten goed met marinade bestrijken. Schaal afdekken en eendenborsten in koelkast ca. 1 uur marineren. Af en toe keren.

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Eendenborsten met vetkant naar onder boven lekbak op rooster plaatsen. Deksel op barbecue leggen en eendenborsten 20 min. grillen. Deksel van barbecue nemen en eendenborsten direct boven houtskool, zonder deksel, in 2 à 3 min. krokant grillen. Eendenborsten op schone plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Eendenborsten in plakken snijden en bestrooien met zout, peper en bosui. Lekker met pandanrijst en peultjes.

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborst met Chinese kruiden

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig