bewaar
Gelakte eendenborst met Chinese mie
Gelakte eendenborst met Chinese mie
bewaar

Gelakte eendenborst met Chinese mie

30 min. bereiden
2 uur wachten
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

sojasaus

1 theelepel

vijf kruidenpoeder

4

eendenborstfilets

250 g

Chinese

1 schaaltje

peultjes

6 eetlepels

olie

2 tenen

knoflook

½

rode peper

300 g

spinazie

2

bosuitjes

Aan de slag

Breng de sojasaus met het vijfkruidenpoeder zachtjes aan de kook. Laat het in 4-5 min. tot de helft inkoken. Bestrijk het vetlaagje van de eendenborst-filets ruim met deze 'lak'. Laat ze een uur marineren. Houd de resterende lak achter. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook de peultjes 2 min. in water met wat zout en giet ze af. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan. Bak de filets op de kant met het vetlaagje 10 min. op middelhoog vuur. Draai ze om en bak ze nog 10 min. op de vleeskant. Verhit 4 el olie in een wok en bak de knoflook en de peper tot die sterk gaan geuren. Voeg de mie en de peultjes toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Leg de filets even apart. Roerbak in dezelfde pan in de resterende lak hand voor hand de spinazie, totdat deze geslonken is. Snijd de filets in plakken. Verdeel de spinazie over 4 borden, schep de mie en de plakken eendenborst erop. Bestrooi met bosui.

algemeenBak de gelakte eendenborst niet te heet, anders verbrandt de soja.

Eendenborst bereiden

Instructievideo - 00:52 min.