bewaar
Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade
Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade
bewaar

Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

eendenborstfilets

4

rode uien

1½ el

sinaasappelmarmelade

1

brood

1 zakje

veldslamelange

Aan de slag

Vel van eendenborstfilets elke centimeter tot op vlees insnijden. Eendenborstfilets met velkant in droge koekenpan leggen en op matig hoog vuur 6-8 min. knapperig bakken, af en toe heen en weer schuiven. Eendenborstfilets keren en nog 4-6 min. bakken tot vlees rosé is. Ondertussen 2 el gesmolten vet uit koekenpan in andere pan scheppen. Hierin uienringen 8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Bestrooien met zout en peper. Filets verpakken in aluminiumfolie en even laten rusten. Marmelade door uienringen roeren en nog 2 min. al roerend zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Brood in 8 dikke sneden snijden en op vier borden leggen. Over elke snee 1/2 el bakvet van eendenborstfilets sprenkelen. Sla erover verdelen. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Uienmarmelade erop scheppen.

tip

algemeenEendenborstfilet is er alleen in de herfst en vroege winter. Vervang de eendenborstfilets in de zomer door biefstuk of struisvogelbiefstuk en bak deze in 25 g boter met 2 el olijfolie. Besprenkel de sneden brood met het bakvet.