Ge­gra­ti­neer­de peer met bit­ter­koek­jes­room

(28) waardeer
hollands nagerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. Mengsel 15 min. laten staan, dan goed doorroeren. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.
  2. In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. Peer 2 min. zachtjes bakken, niet omscheppen. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. Lekker met bolletje vanilleijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.