bewaar
Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom
Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom
bewaar

Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bitterkoekjes

100 ml

slagroom

2 kleine

peren

1 eetlepel

citroensap

2 eetlepels

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. Mengsel 15 min. laten staan, dan goed doorroeren. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.

2

In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. Peer 2 min. zachtjes bakken, niet omscheppen. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. Lekker met bolletje vanilleijs.