Peer met vanillesaus

Advertentie
Ingrediënten
- 4 grote handperen (bijv. doyenne du comice)
- 2 eetlepels citroensap
- 4 bitterkoekjes
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 1 eetlepel custardpoeder
- 1 eetlepel suiker
- cacaopoeder
- 1 flesje kookroom light (250 ml)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, klokhuizen eruit boren en peren besprenkelen met citroensap. Bitterkoekjes verkruimelen en marmelade erdoor roeren. Peren vullen met bitterkoekjesmengsel, in ovenschaal plaatsen en 150 ml water erbij schenken. Ovenschaal 20 min. in midden van oven plaatsen. Custard en suiker met wat koude room losroeren. Rest van room aan de kook brengen en onder goed roeren custardmengsel erbij schenken. Al roerend weer aan de kook laten komen en paar sec. doorkoken tot gebonden saus ontstaat. Peren bestrooien met cacaopoeder en serveren met vanillesaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 39 g
- vet 6 g