Peer met vanillesaus
220 kcal
20 min. bereiden, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 grote
2 eetlepels
4
2 eetlepels
1 eetlepel
1 eetlepel
1 flesje
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 week 16-17 - 2004 week 16-17
Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, klokhuizen eruit boren en peren besprenkelen met citroensap. Bitterkoekjes verkruimelen en marmelade erdoor roeren. Peren vullen met bitterkoekjesmengsel, in ovenschaal plaatsen en 150 ml water erbij schenken. Ovenschaal 20 min. in midden van oven plaatsen. Custard en suiker met wat koude room losroeren. Rest van room aan de kook brengen en onder goed roeren custardmengsel erbij schenken. Al roerend weer aan de kook laten komen en paar sec. doorkoken tot gebonden saus ontstaat. Peren bestrooien met cacaopoeder en serveren met vanillesaus.
Peer met vanillesaus

nagerecht
4 personen
220 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, klokhuizen eruit boren en peren besprenkelen met citroensap. Bitterkoekjes verkruimelen en marmelade erdoor roeren. Peren vullen met bitterkoekjesmengsel, in ovenschaal plaatsen en 150 ml water erbij schenken. Ovenschaal 20 min. in midden van oven plaatsen. Custard en suiker met wat koude room losroeren. Rest van room aan de kook brengen en onder goed roeren custardmengsel erbij schenken. Al roerend weer aan de kook laten komen en paar sec. doorkoken tot gebonden saus ontstaat. Peren bestrooien met cacaopoeder en serveren met vanillesaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote handperen
2 eetlepels citroensap
4 bitterkoekjes
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 eetlepel custardpoeder
1 eetlepel suiker
0 cacaopoeder
1 flesje kookroom light
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter




