bewaar
Peer met pecorino
Peer met pecorino
bewaar

Peer met pecorino

25 min. bereiden
10 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

3

handperen

1 eetlepel

citroensap

3 eetlepels

honing

1½ dl

rode wijn

80 g

pecorino

Aan de slag

1

Schil van sinaasappel wassen, drogen en raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen. Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Citroensap erover sprenkelen. Sinaasappelsap met rasp, honing en wijn aan de kook brengen. Peren erin leggen en op laag vuur ca. 5 minuten verwarmen. Peren in eigen vocht laten afkoelen.

2

Peren uit vocht op borden scheppen. Vocht ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken. Pecorino boven peren schaven. Van vocht 1 eetlepel eromheen scheppen.