bewaar
Peren met pistachenoten in wijnsiroop
Peren met pistachenoten in wijnsiroop
bewaar

Peren met pistachenoten in wijnsiroop

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handperen

500 ml

rode wijn

4 eetlepels

vloeibare honing

2 theelepels

gemalen kardemom

2 eetlepels

gepelde pistachenoten

Aan de slag

Peren schillen, steeltje eraan laten zitten. Van onderkant dun plakje afsnijden. In klein pannetje peren rechtop naast elkaar zetten (peren moeten precies in pannetje passen). Wijn met honing en kardemom toevoegen (peren moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel meer vocht toe). Peren afgedekt op laag vuur in 20 min. zachtjes gaar pocheren. Peren uit pan nemen en over vier schaaltjes verdelen. Wijnmengsel in 5 min. op hoog vuur laten inkoken tot lichte siroop. Siroop over peren gieten. Pistachenoten erover strooien.

algemeenFruit is prima te verwerken in een toetje, maar ook ideaal om zo uit het vuistje te eten. Zelfs schillen is vaak niet nodig, al is er natuurlijk niks op tegen. Met het oog op bestrijdingsmiddelen is het schillen van fruit niet nodig. Onder de schil zitten veel waardevolle voedingsstoffen. Gewoon wassen is voldoende (en belangrijk om vuil en eventuele bacteriën te verwijderen).