bewaar
Gebakken peren met hazelnootkaramel
Gebakken peren met hazelnootkaramel
bewaar

Gebakken peren met hazelnootkaramel

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 rijpe

handperen

50 g

boter

75 g

suiker

½ theelepel

gemalen kardemom

½ theelepel

gemberpoeder

½ zakje

gepelde hazelnoten

Aan de slag

Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken (of schil grof raspen). Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten. Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien. Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden. Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. Rest van suiker en 1 el water toevoegen. Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren). Pan van vuur nemen. Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap. Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.