bewaar
Peer met gorgonzola
Peer met gorgonzola
bewaar

Peer met gorgonzola

20 min. bereiden
1 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

walnootolie

½

citroen

2 eetlepels

sinaasappelmarmelade

4 rijpe

peren

150 g

gorgonzola

12

walnoten

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

In kommetje olie, citroensap en marmelade door elkaar kloppen. Peren in lengte halveren en klokhuis verwijderen. Bolle kant van peren op 5 à 6 plaatsen met scherp mes insnijden. Peren goed met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en peren in koelkast ca. 1 uur marineren.

2

Peren op goed ingevette grilltopper of in grillmand met bolle kant naar onder ca. 4 min. grillen. Peren keren en andere kant 2 à 3 min. grillen. Op vier borden elk 2 perenhelften leggen. Peren schuin in drie plakken snijden. Gorgonzola half over peren leggen en walnoten ernaast leggen. Direct serveren. Lekker met stokbrood.