bewaar
Portpeertje met gorgonzola
Portpeertje met gorgonzola
bewaar

Portpeertje met gorgonzola

40 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4

stevige peren

500 ml

port

1

sinaasappel

20 g

hazelnoten

150 g

gorgonzola

Aan de slag

Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren naast elkaar in een kleine pan (ze moeten er net in passen) en schenk de port erover. Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port. Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje. Snijd de peren doormidden en schep met een theelepel (of een meloenbolletjeslepel) het klokhuis eruit. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schep op elk bord 2 peerhelften, druppel er wat portsiroop overheen en serveer de gorgonzola erbij. Bestrooi met de hazelnoten.