bewaar
Warme appels
Warme appels
bewaar

Warme appels

10 min. bereiden
30 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kleine

stevige appels

50 g

hazelnoten

50 g

blanke rozijnen

1 theelepel

koekkruiden

1 eetlepel

honing

50 g

boter

100 ml

appelsap

500 ml

vanillevla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroentrekkertje of dunschiller een smal reepje uit de schil. Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken. Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter. Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter. Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel. Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom. Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Laat ze uit de oven iets afkoelen. Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.