bewaar
Peren met bitterkoekjesroom
Peren met bitterkoekjesroom
bewaar

Peren met bitterkoekjesroom

15 min. bereiden
4 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zak

bitterkoekjes

½ bakje

amandelschaafsel

2

zoete, sappige peren

1 bekertje

slagroom

½ zakje

klopfix

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Leg de bitterkoekjes op een grote schaal en laat onafgedekt in 4 uur uitdrogen.

2

Maal de bitterkoekjes fijn in de keukenmachine. Rooster ondertussen het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Doe op een bord en laat afkoelen.

3

Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 4 bordjes. Doe de slagroom met de klopfix in een kom, klop stijf en schep voorzichtig de bitterkoekjeskruim erdoor.

4

Verdeel de bitterkoekjesroom over de peren en garneer met het amandelschaafsel.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:36 min.