bewaar
Zuidfranse vissoep
Zuidfranse vissoep
bewaar

Zuidfranse vissoep

15 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

½ duopakje

krieltjes

100 ml

witte wijn

1 blik

tomatenblokjes

1

visbouillontablet

200 g

kabeljauwfilet

1 bakje

fruits de mer

Aan de slag

In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.