Zuidfranse vissoep

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- ½ duopakje krieltjes (a 700 g)
- 100 ml witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 visbouillontablet
- 200 g kabeljauwfilet (of andere witte vis, in stukken)
- 1 bakje fruits de mer (zeevruchten, 150 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 39 g
- vet 18 g