bewaar
Bretonse vissoep met venkel en linzen
Bretonse vissoep met venkel en linzen
bewaar

Bretonse vissoep met venkel en linzen

15 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

rode ui

2

venkelknollen

2

visbouillontabletten

200 g

kabeljauwfilet

1 blik

linzen

1 bakje

fruits de mer

Aan de slag

In grote pan olie verhitten. Ui en venkel al omscheppend 3 min. bakken. Visbouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water erbij schenken. Vis erin leggen. Soep aan de kook brengen en 3 min. verwarmen. Vis met vork in stukken verdelen. Linzen en zeevruchten erdoor roeren en soep op laag vuur nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en lichtgezouten boter.

tip

algemeenU kunt de fruit de mer ook vervangen door gekookte mosselen, jumbogarnalen of cocktailgarnalen.