Ingrediënten
4 personen
2 el
olijfolie
1
rode ui
2
venkelknollen
2
visbouillontabletten
200 g
kabeljauwfilet
1 blik
linzen
1 bakje
fruits de mer
Aan de slag
In grote pan olie verhitten. Ui en venkel al omscheppend 3 min. bakken. Visbouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water erbij schenken. Vis erin leggen. Soep aan de kook brengen en 3 min. verwarmen. Vis met vork in stukken verdelen. Linzen en zeevruchten erdoor roeren en soep op laag vuur nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en lichtgezouten boter.
Bretonse vissoep met venkel en linzen

hoofdgerecht
null personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In grote pan olie verhitten. Ui en venkel al omscheppend 3 min. bakken. Visbouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water erbij schenken. Vis erin leggen. Soep aan de kook brengen en 3 min. verwarmen. Vis met vork in stukken verdelen. Linzen en zeevruchten erdoor roeren en soep op laag vuur nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en lichtgezouten boter.
algemeen:U kunt de fruit de mer ook vervangen door gekookte mosselen, jumbogarnalen of cocktailgarnalen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el olijfolie
1 rode ui
2 venkelknollen
2 visbouillontabletten
200 g kabeljauwfilet
1 blik linzen
1 bakje fruits de mer