bewaar
Spaanse vissoep met paprika en tomaat
Spaanse vissoep met paprika en tomaat
bewaar

Spaanse vissoep met paprika en tomaat

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

3 el

olijfolie

75 g

gerookte spekreepjes

2 dunne

preien

1

gele paprika

1

rode paprika

2 tl

paprikapoeder

1 blik

tomatenblokjes

1

visbouillontablet

250 g

tilapiafilet

300 g

fruits de mer

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin het spek zachtjes uit. Bak de ringen prei en de stukken paprika zachtjes 3 minuten mee. Strooi de paprikapoeder erover.

2

Voeg het blik tomaten met 350 ml water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.

3

Leg de stukken vis in de soep en laat ze tegen de kook aan in ca. 5 min. gaar worden. Voeg de fruits de mer toe en laat alles in nog ca. 2 min. warm worden. Laat de soep absoluut niet meer koken, anders worden de fruits de mer taai. Breng op smaak met zout en peper.

4

Serveer de soep in ruime kommen of diepe borden. Lekker met warm stokbrood.