bewaar
Tomaten-vissoep met rijst
Tomaten-vissoep met rijst
bewaar

Tomaten-vissoep met rijst

25 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

1

ui

1 eetlepel

kerriepoeder

150 g

witte rijst

125 ml

witte wijn

2 blikken

tomatenblokjes

1

visbouillontablet

500 g

pangasiusfilet

1 eetlepel

dille

Aan de slag

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig ziet. Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst erdoor. Bak 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Voeg de witte wijn, 125 ml water, de tomatenblokjes en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Schep de pangasiusfilet door de soep en laat nog 8-10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi voor het serveren met de dille.