bewaar
Tunesische vissoep
Tunesische vissoep
bewaar

Tunesische vissoep

De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak.

25 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

250 g

vastkokende aardappel

500 g

winterpeen

2

uien

750 ml

visbouillontablet

3 tenen

knoflook

2½ tl

komijnzaad

3

gedroogde laurierblaadjes

1 zakje

saffraan

400 g

tomatenblokjes

250 ml

kraanwater

100 g

macaroni grande

500 g

diepvries kabeljauwfilet

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak.

Aan de slag

1

Snijd de paprika's in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de winterpenen in blokjes en de uien in ringen.

2

Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, aardappel, peen, ui, knoflook, laurier, komijn en saffraan toe. Laat 20 min. op laag vuur koken. Zeef de bouillon en verwijder de laurierblaadjes.

3

Pureer de helft van de bouillongroente met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groente terug in de pan.

4

Voeg de tomatenblokjes en water toe. Breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe. Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukjes. Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauw en kappertjes toe.

bereidingstipJe kunt deze soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 8.

Tunesische vissoep

Instructievideo - 03:10 min.