bewaar
Goulashsoep
Goulashsoep
bewaar

Goulashsoep

Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst.

20 min. bereiden
3 uur wachten
953waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundersoepblokjes

3

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

1 el

paprikapoeder

2 el

tarwebloem

70 g

tomatenpuree in blik

1½ liter

kraanwater

3

runderbouillontabletten

2

gedroogde laurierblaadjes

400 g

vastkokende aardappel

2

rode paprika's

Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst.

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2½ uur koken op laag vuur.

3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg samen met de aardappelen toe en laat de laatste 20 min. meekoken. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de kommen.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.