Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Pel en snipper de ui.
Voeg de ui en tomatenpuree toe aan de stoofpan en fruit 2 min. mee. Schenk het warme water in de pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, bouillonblokje, azijn en suiker toe. Stoof het vlees afgedekt ca. 2 uur. Haal de deksel van de pan en laat het vocht 30-45 min. inkoken.
Sukadelappen
Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is: sukadelappen! Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.
- bereidingstipGebruik een vlamverdeler om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. Je kunt de jus binden met 1 theelepel (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.
- serveertipServeren met gekookte aardappels en rode kool.
- variatietipVariaties: Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg. Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus. Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Sukadelappen
Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is: sukadelappen! Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.

hoofdgerecht
4 personen
340 kcal
25 min. bereiden
2 uur 45 min. wachten
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Pel en snipper de ui.
Voeg de ui en tomatenpuree toe aan de stoofpan en fruit 2 min. mee. Schenk het warme water in de pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, bouillonblokje, azijn en suiker toe. Stoof het vlees afgedekt ca. 2 uur. Haal de deksel van de pan en laat het vocht 30-45 min. inkoken.
bereidingstip:Gebruik een vlamverdeler om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. Je kunt de jus binden met 1 theelepel (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.
serveertip:Serveren met gekookte aardappels en rode kool.
variatietip:Variaties: Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg. Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus. Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g sukadelapjes
40 g ongezouten roomboter
1 ui
70 g tomatenpuree in blik
400 ml warm water
2 gedroogde laurierblaadjes
2 kruidnagels
½ runderbouillonblokje
2 el azijn
½ tl kristalsuiker