bewaar
Eenvoudige hachee met rijst
Eenvoudige hachee met rijst
bewaar

Eenvoudige hachee met rijst

Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept!

30 min. bereiden
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

4

uien

250 g

champignons

140 g

tomatenpuree

3

kruidnagels

1 el

azijn

1

runderbouillontablet

300 ml

water

300 g

zilvervliesrijst

Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept!

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Voeg de uit toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

2

Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon¬tablet en het water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

tip

bewaartipU kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertipMaak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.