Hachee uit de oven
Lang stoven op een zo laag mogelijke temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mooi zacht wordt.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg Ierse runderriblap
- 8 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 1½ runderbouillontablet
- 800 ml kokend water
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 3 el rodewijnazijn
- 2 plakken ontbijtkoek
Keukenspullen
- braadpan met deksel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en zout.
- Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Laat de bouillontabletten oplossen in het kokend water.
- Doe het vlees, de ui, knoflook, bouillon, laurier, kruidnagels en azijn in de braadpan. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer voorzichtig door. Doe de deksel op de pan, zet in het midden van de oven en laat ca. 6 uur stoven. Schep elk uur om.
combinatietip:
Lekker met rodekool en aardappelpuree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 52 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.040 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Hachee uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hachee uit de oven
Verwarm de oven voor op 140 °C.
- 1 kg Ierse runderriblap
Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en zout.
- 8 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 1½ runderbouillontablet
- 800 ml kokend water
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Laat de bouillontabletten oplossen in het kokend water.
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 3 el rodewijnazijn
Doe het vlees, de ui, knoflook, bouillon, laurier, kruidnagels en azijn in de braadpan.
- 2 plakken ontbijtkoek
Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer voorzichtig door. Doe de deksel op de pan, zet in het midden van de oven en laat ca. 6 uur stoven. Schep elk uur om.
combinatietip:
Lekker met rodekool en aardappelpuree.