bewaar
Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
bewaar

Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

50 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

rood fruit

1 theelepel

gestampte muisjes

75 g

suiker

½

citroen

6 blaadjes

gelatine

3 eetlepels

poedersuiker

5 eetlepels

vloeibare honing

250 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak

Aan de slag

1

Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering), muisjes, suiker en 100 ml water in kleine pan doen. Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie). Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 min. zachtjes verwarmen. Op het laatst citroensap erdoor roeren.

2

Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken. Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml). Gelatine uitknijpen en door fruitvocht roeren. Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.

3

Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen. Mengsel enkele malen doorroeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot sorbet draaien).

4

Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen. Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op zeer laag vuur opnieuw verwarmen). Iets laten afkoelen. Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan. Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen. Geheel in koelkast nog minimaal 30 min. laten opstijven. Met sorbetijs serveren en met roodfruit garneren.

algemeenDe kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse