Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
Ingrediënten
4 personen
600 g
rood fruit
1 theelepel
gestampte muisjes
75 g
suiker
½
citroen
6 blaadjes
gelatine
3 eetlepels
poedersuiker
5 eetlepels
vloeibare honing
250 ml
slagroom
Dit heb je nodig
diepvriesbak
Aan de slag
Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering), muisjes, suiker en 100 ml water in kleine pan doen. Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie). Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 min. zachtjes verwarmen. Op het laatst citroensap erdoor roeren.
Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken. Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml). Gelatine uitknijpen en door fruitvocht roeren. Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen. Mengsel enkele malen doorroeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot sorbet draaien).
Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen. Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op zeer laag vuur opnieuw verwarmen). Iets laten afkoelen. Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan. Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen. Geheel in koelkast nog minimaal 30 min. laten opstijven. Met sorbetijs serveren en met roodfruit garneren.
Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

nagerecht
4 personen
465 kcal
50 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering), muisjes, suiker en 100 ml water in kleine pan doen. Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie). Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 min. zachtjes verwarmen. Op het laatst citroensap erdoor roeren.
Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken. Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml). Gelatine uitknijpen en door fruitvocht roeren. Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen. Mengsel enkele malen doorroeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot sorbet draaien).
Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen. Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op zeer laag vuur opnieuw verwarmen). Iets laten afkoelen. Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan. Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen. Geheel in koelkast nog minimaal 30 min. laten opstijven. Met sorbetijs serveren en met roodfruit garneren.
algemeen:De kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g rood fruit
1 theelepel gestampte muisjes
75 g suiker
½ citroen
6 blaadjes gelatine
3 eetlepels poedersuiker
5 eetlepels vloeibare honing
250 ml slagroom
Dit heb je nodig
diepvriesbak