
Ingrediënten
1 takje
rozemarijn
4 eetlepels
vloeibare honing
3 blaadjes
witte gelatine
75 g
gedroogde dadels
250 ml
slagroom
4
kaneelkoekjes
Dit heb je nodig
schaaltjes à inhoud ca. 1 1/2 dl
Aan de slag
1
Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen. Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
2
Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Garneren met kaneelkoekjes.